top of page
IMG_1104_edited.jpg
IMG_1082.jpg

Cigarrlådan

Foto – Anna Hulth 

 

 Måsar, tidigt 90-tal och musiklinjen på folkhögskola.

Carro är 20 år och ska börja sitt liv, sitt riktiga liv och blir inneboende hos Robertsson. Med sägner, sånger, minnen och fantasier förs vi in i en snärjig, komisk, och obehaglig historia där två människoöden vävs samman.  

Cigarrlådan är en musikalisk berättarföreställning baserad på en sann livshistoria. Den ställer den frågor om medmänsklighetens gränser och är ett samarbete mellan Teater Trixter och Ögat i östra Göteborg. Förutom en hyllning till teaterns analoga natur; den universella konsten att berätta och lyssna på en historia, är föreställningen en verklighetens saga om att göra sig fri.

Premiär 16 feb på ÖGAT, Götaholmsgatan 22 Gamlestaden

På scen: Sara Ahlberg

I högtalarna: Erik Åkerlind

Regi: Malin Martinsson 

Scenografi: Petra Valén

Musik & ljud: Silas Lilo Jensen & Sara Ahlberg

Ljudteknik: Hans Ahlin 

Producent: Anna Sefve 

Föreställningsproducent: Sara Ahlberg, Trixter & ÖGAT

Affisch: Oskar Ekstrand 

Foto: Anna Hulth 

Tack till: Ingvar Örner, David Sperling Bolander, Daniel Alfredsson, ÖGATS medlemmar. 

Premiär 16 feb kl 19:00

Lör 17 feb kl 19:00 

Sön 18 feb kl 16:00 

Tis 20 feb kl 14:00 

Lör 24 feb 19:00 

Sön 25 feb 16:00 

Föreställningen är 50 min utan paus. Mindre servering. 

 

Biljetter: 

180 kr 

Student arbetslös 150 kr

Team

Manusförfattare och regissör 

Malin Martinsson är regissör och manusförfattare. Hon är utbildad i teaterregi och dramapedagogik bland annat på Högskolan i Gävle. Hon var konstnärlig ledare i den banbrytande, queerpolitiska friteatergruppen Teater I Vägen 1995 - 2005. Hon har anlitats som regissör både inom film och teater i många olika projekt i hela landet. De senaste tio åren har hon uteslutande arbetat med filmskapande.

Hon har inte varit rädd för att pröva olika former och genrer, allt från Performance of Art till klassiska kostymdraman. Med Cigarrlådan har hon personligen velat öppna upp och bli inspirerad av en tät kollaboration med skådespelaren Sara Ahlberg. Malin är medlem i ÖGAT.  

Scenograf

Petra Valén är utbildad scenograf vid Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå. Hon har arbetat med scenografi runtomkring i världen, främst i Göteborg, både med teater och film. 

Malin Martinsson och Petra  har ett mångårigt filmskaparsamarbete bakom sig. Sara Ahlberg och Petra arbetade tillsammans  i Lost i min mormors mandala på PanJál Scensstudio 2022. Petra jobbar gärna med ett symboliskt och abstrakt uttryck i sina scenografiska världar och brukar hävda att more is more.

Hemsida

Ljudläggare

Silas Lilo Jensen är musiker, ljudkonstnär och musikproducent, utbildad vid högskolan för scen och musik i Göteborg. Den jobbar gärna med konstnärliga projekt som lyfter komplexa och marginaliserade berättelser.

Hemsida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ljudtekniker

Hans Ahlin var med och startade Kulturföreningen Oceanen 1996 och Krokstrandsfestivalen 1999 och är idag medlem på ÖGAT.  I huvudsak arbetar han som ljudtekniker för konserter bl.a Levande Musik. När han inte arbetar som ljudtekniker spelar han trumpet och elbas i olika sammanhang. 

 


 

 

Affisch och layout

 

Oskar Ekstrand är utbildad i design på HDK. Har varit en av de drivande krafterna bakom teater Smuts. Sysslar framför allt med grafisk formgivning, teknik, ljusdesign och projektioner. Har bl.a arbetat på Folkteatern i Göteborg och befinner sig just nu på Borås konstmuséum.  Samarbetat med Sara Ahlberg i flertalet produktioner bl.a Lost i min mormors Mandala på PanJál Scenstudio 2022. 

IMG_1114.jpg

Workshop i kreativt skrivande 
 

Vad finns i din cigarrlåda?

 

Med avstamp i föreställningen Cigarrlådan arrangerar Teater Trixter och Kulturföreningen Ögat en Workshop i kreativt skrivande handledd av manusförfattaren Malin Martinsson.

 

“... Det var cigarrlådorna”, säger Carro i föreställningen, “cigarrlådorna med gamla mynt, sidenband, knappar och mjölktänder.”

 

En låda med småprylar och minnessaker är mer än vad den ser ut att vara. Den innehåller fragment av livsöden.  

Vi öppnar Pandoras cigarrlåda och utforskar, på ett lekfullt sätt, vilka ord och bilder som skapas i stunden och i mötet med varandra.

 

Datum: Fredagen 15 mars.

Tid: 12.00 - 14.30

Plats: Kulturföreningen Ögat, Götaholmsgatan 22, Gamlestan. Hållplats SKF.

 

Pensionärs-paket: Föreställning och workshop 150 kr.

Endast workshop: 100 kr.

 

Boka via info@trixter.se

bottom of page