top of page

Vinter

Manus: Jon Fosse
Regi: Victoria Brattström
På scen: Annika Nordin, Ingvar Örner
Foto: Peter Lloyd
Grafisk Design: Peter Alfredsson

Tidig morgon. Rå kyla. På väg...hem? Just när de trodde att allt var över möts kvinnan och mannen av en slump.

En kärlekshistoria om att våga riskera allt för en ny chans.

Och så kanske kanske du och jag ja vi kunde kanske nej nej nu skojar jag. Gör jag väl?

RecensionerSvenska Dagbladet 2005-09-16
"På Teater Trixter i Göteborg ges en intensiv, timskort uppsättning i tät regi av Victoria Brattström, med fint gehör för ordmusikens rytmik och tystnadens laddade mellanrum...Minsta gest, blick och andhämtning rymmer en innebörd i en föreställning som trots sin stillhet är i oavbruten rörelse."

Göteborgs-Posten 2005-09-10
"...Föreställningen bjuder på flera lysande stunder då Ingvar Örner och Annika Nordin svävar i det magiska mellanrummet framför oss och får oss att tro att något nytt är möjligt."

Göteborgs Fria Tidning 2005-09-18
"...från första repliken till den sista i suverän balansgång längs den vassa eggen mellan ängsligt sökande försagdhet och en lika ständigt hotande risk att försäga sig och röja en bottenlös längtan...Victoria Brattströms tonsäkra iscensättning lyckas vackert och suggestivt förlösa värmen ur pjäsens förfrusna människor."

Jon Fosse är en av Norges främsta författare och introducerades som dramatiker för första gången i Sverige 1998. Han har skrivit ett tiotal pjäser och är i dag den näst efter Ibsen mest spelade norska dramatikern.

Victoria Brattström är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Som regissör har hon arbetat för scen, radio och teve, senast med Bad girls på Folkteatern i Göteborg samt i teve-teaterversion för SVT Drama Göteborg. Hösten -05 regisserar Victoria även föreställningen Järn på Göteborgs Stadsteater.Annika Nordin är skådespelare sedan 1984 på Teater Trixter. Hon har även arbetat för film och TV, och bl.a. i Birgitta Egerbladhs Dansteater. Under våren -05 medverkade hon som en av systrarna i Aprilhäxan på Folkteatern i Göteborg.

Ingvar Örner sågs senast i Respekt av Petra Revenue på Teater Trixter samt turné hösten 2004 och våren 2005. Han har under tjugo år som skådespelare varit med i ett flertal Trixteruppsättningar och arbetat med film, till exempel för regissörerna Björn Runge och Håkan Lindhé.

bottom of page