top of page

STOLARNA

Pga Covid-19 och FOHMs restriktioner kommer vi inte att ha nypremiär på STOLARNA under 2021. Då vi måste hålla fast vid vår planering för kommande projekt kan vi tyvärr inte  flytta fram premiären ytterligare.

​​Teater Trixter

presenterar

Stolarna 

av

Eugène Ionesco 

i översättning av

Sven Åke Heed

 

Stolarna (Les chaises) en tragikomisk fars som skrevs av Eugene Ionesco 1952. Den räknas som en av de stora verken inom den absurdistiska dramatiken.


Pjäsen kretsar kring två karaktärer: en man och en kvinna. Båda är över 90 år, och de bor isolerade i ett torn långt ut till havs. Skådespelets tragiska dimension blottläggs vid föreställningens slut. Farsen består av allt som händer dessförinnan – hur de åldrade paret tar emot en strid ström av osynliga gäster som till slut fyller hela rummet vilket gestaltas av ett enormt antal stolar som staplas ovanpå varandra i rummet.


Små barn drömmer om sin framtid – de målar i sin fantasi upp sina framtida liv fyllda av meningsfulla händelser och hur de själva blir betydelsefulla medborgare på denna jord. I denna pjäs möter vi dessa drömmande barn vid slutet av deras liv. De har fortfarande ett begär efter mening, men allt de nu kan göra är att drömma baklänges, att föreställa sig de liv de kunde ha fått, att på ett tragiskt (och lönlöst) vis försöka förändra det oföränderliga.

Pjäsen talar således om människans fundamentala behov av mening, och vad som sker då människan i sitt livs slutskede blickar tillbaka och inte lyckas finna denna mening.


 

Premiär 4 november kl 19.00

Från 17 år

 

Regi: Vera Berzak

Medverkande: Ingvar Örner & Annika Nordin 

Scenografi: Ger Olde Monnikhof

Koreografi: Freï von Fräähsen

Ljus- och ljud: Miranda B Wikström

Foto- och trailer: Peter Lloyd

Teknik och sufflering: Anders Macken 

Producent: Anna Sefve, Beatrice Berggren

Översättning: Sven Åke Heed

Teaterförlag: Nordiska ApS - Köpenhamn

Tack till: Hans Brorson

 

 

 

 

 

 

fixad.IMG_3658.jpg

Speldatum

Planerad nypremiär inställd

Andréegatan 13

413 27 Göteborg

 

Telefon +46 (0)31 15 90 55

E-Post: info@trixter.se

 

bottom of page