READINGS

Skärmavbild 2022-08-15 kl. 13.59.46.png

Datum

15 nov kl 18.00

Hösten 2022 bjuder Teater Trixter in publiken till readings av texter som utforskar temat Utanförskap och upplevelsen av en overklig verklighet. Vi bjuder in en potentiell regissör till varje reading som diskuterar pjäsernas tematik med ensemblen och publiken efter uppläsning.

 

15 nov kl 18.00 

- Hon finns inte med på fotografiet av Paula Stenström Öhman 

 

Välkommen på läsning på Trixter i November rusket. Efter att vi har läst pjäsen diskuterar vi tillsammans med vår lyssnande regissör och publiken. Varmt välkomna! 

Hon finns inte med på fotografiet, bygger på vittnesmål från människor som blivit uteslutna ur sina familjer. Också perspektivet från personer som uteslutit ges. Detta tabubelagda men vanligt förekommande fenomen återges. Paula Stenström Öhman har utgått ifrån rättegångsobservationer och diskussioner med filosofer och kriminologer. 

Pjäsen väcker frågor som: Måste man älska sin familj? 

 

Den utforskar också den råa och sköra kärleken som finns mellan föräldrar och barn. 

Medverkande:

Jill Ung

Lars Magnus Larsson 

Kristin Falksten 

Lyssnande regissör Daniel Adolfsson 

Fri entré

Boka Din plats genom att maila till info@trixter.se

Vi öppnar för insläpp 20 min innan start.

 

Tidigare i höst har vi läst:

 

- Syskonbädd av Stina Aronsson

”Syskonbädd” av Stina Aronsson, född 1892. Hon räknas till en av de tidiga modernisterna och var starkt influerad av expressionismen, speciellt i detta drama.

” Syskonbädd” handlar om Harriet. Efter att ha ställt obekväma och kritiska frågor om samhället och kvinnorollen, placerar hennes man henne på psykiatrisk anstalt. Harriet flyr därifrån och möter människor som också ifrågasätter samtidens tänkande. Syskonbädd utforskar en gränslös solidaritet som inte känner till några könsstrukturer.

UB024923.jpg
trixterloggo_grey_300dpi.jpg

Andréegatan 13

413 27 Göteborg

 

Telefon +46 (0)31 15 90 55

E-Post: info@trixter.se

 

ABF_bara_oval_black.tif
GBG STAD Svat vit.tif

Stina Arionsson Foto: Uppsala-Bild / Upplandsmuseet.