top of page

Magdansösen

Manus: Peter Barnes
Regi: Beatrice Berggren
Alison: Karin Blixt
Sång: Salome Kent
Musik: Björn Knutsson
Foto: Peter Lloyd
Grafisk Design: Peter Alfredsson

Hemmafrun Alison har fått nog. Hon är trött på arbetsuppgifter som aldrig tar slut, på sina skrikiga barn, sin frånvarande make och sin futtiga tillvaro. En kvällskurs i magdans ställer allt på sin spets. Med en enorm frenesi och hård träning underkastar sig Alison magdansen, som väckt en gnista av hopp och en längtan efter ett annat liv.

Om en kvinnas längtan efter en egen identitet och hennes besatthet av att få kontroll över sitt liv.

RecensionerG-P 2005-xx-xx

"...kaféunderhållning med substans och djup."
"rakt och anspråkslöst"Alba 2005-xx-xx (www.alba.nu)
"...just så roligt och tragiskt som man kan förvänta sig."
"(Salome Kent) Sjunger gåtfulla sånger med fantastisk röst... det känns fullkomligt oförutsägbart och magiskt."

Peter Barnes stora genombrott med pjäsen Rules of attraction - en skarp kritik mot det brittiska klasssamhället - följdes av flera pjäser och filmer fram till hans död 2004. Han anses vara en av Storbrittaniens största komiska och satiriska pjäsförfattare i modern tid, en av föregångarna till "fringen", friteatern i England, och vann bland annat en Oscar för filmen En förtrollad april.

Beatrice Berggren debuterar som regissör efter många år på Teater Trixter som bland annat regiassistent, producent och medförfattare till Åkes Sexorama.Karin Blixt som spelar magdansösen, har varit med i många av Trixters uppsättningar, och senast som idealistisk städerska i Respekt av Petra Revenue.

Salome Kent har bland mycket annat har körat på Håkan Hellströms första skivor och gett ut en europop singel i Holland. Efter monologen Magdansösen sjunger hon i Teater Trixters kafébar kompad av nyskriven musik av Björn Knutsson.

bottom of page