top of page

 

LYSSNA! 2023 Vår

 

 

Teater Trixter driver, sedan några år tillbaka, den tvärkonstnärliga LYSSNA-plattformen. Detta med ambitionen att främja integration, förståelse och jämställdhet genom att låta våra gäster tala till punkt, eller på andra sätt redogöra för sitt perspektiv eller specifika ställningstagande. 

1 april kl 18.00

 

SKAPANDET OCH ÖDET:

JOEL HEIRÅS MED GÄSTER:

UJE BRANDELIUS, THERESE HÖRNQVIST & ERIKA ALM

Joel Heirås och John Holmström framför verket Älska Ödet.

Ett sceniskt verk på ca 30 min om att hantera Parkinsons sjukdom såsom rörelsebaserat fenomen och existensiell oundviklighet. 

Med utgångspunkt i Nietzsches insisterande på att bejaka och omfamna livets käftsmällar - med begreppen sorg, innerlighet & extas i bakfickan - går Joel i dialog med sjukdomens språk och kvitter. 

 

Uje Brandelius och Therese Hörnqvist sjunger några låtar och sedan leder idéhistorikern Erika Alm oss i samtal om Skapande och Öde. 

​Joel Heirås

Göteborgsbaserad improvisatör, scenkonstnär och musiker. I sin sceniska praktik jobbar han i gränslandet mellan teater, dans, musik och poesi. I januari 2022 fick han diagnosen Parkinsons sjukdom, vilket skapat ett behov av att göra konst av sin sjukdom. Ur detta behov springer Älska Ödet.

John Holmström

Jazz- och friimpropianist född i Mölndal. Under 20 år har han varit frilansande musiker och spelat in runt trettio skivor, turnerat i hela Europa samt Japan och samarbetat med en uppsjö av välrenommerade musiker. Är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg samt musikkonvservatoriet i Trondheim och har bott och verkat i Göteborg, Stockholm, Oslo och Trondheim.

Uje Brandelius

Låtmakare och musiker, journalist, ambassadör för parkinsonförbundet, m.m. Välbekant för många genom sitt band Doktor Kosmos, som programledare för Känsligt Läge i P1, som manusförfattare till och skådespelare i  den flerfaldigt Guldbaggebelönade Spring Uje Spring, en film om hur det kan vara att få Parkinsons sjukdom.

 

Therese Hörnqvist

Sångerska, skådespelerska och VD för Sthlm Improvisationsteater. Likaså aktuell för mello, tillsammans med Uje.

 

Erika Alm

Kvällens moderator, är idéhistoriker och docent i genusvetenskapvid Göteborgs Universitet och sedan 2021 även vicedekan för utbildning vid Humanistiska fakulteten.  Hon har framförallt undersökt normer kring kroppen, kön och begär, särskilt som de ter sig inom medicinsk forskning och praktik och lagstiftning. Erika är i grunden intresserad av att förstå spänningsförhållandet mellan patologisering och förställningar om levbarhet och hur det präglar relationen mellan så kallad expertkunskap och levd erfarenhet

Mer info och biljetter här

älskaödet med text.jpg

KONTAKT

Andréegatan 13

413 27 Göteborg

 

Telefon +46 (0)31 15 90 55

E-Post: info@trixter.se

 

Tidligare Lyssna

2017 Lyssna vår 2017

2017 Lyssna höst 2017

2018 Lyssna 

2019 Lyssna 

2020 Lyssna 

2022 Lyssna 

TIDIGARE LYSSNA! VÅREN 2023

LYSSNA! 20 MARS KL 18.00

Serving Royalness - om kostym, performance och drag-persona

 

Välkommen till presentationen av ett samarbetsprojekt kring kostym och drag-performance!

Göteborgsbaserade konstnärerna Anna Sefve och Frei von Fräähsen zu Lorenzburg bjuder på en presentation med performanceinslag. Presentationen handlar om samarbetet kring dräkt, performance och drag-persona; och berör dräkthistoria, kunglig estetik och CAMP - estetiken som brukar kallas "det var så dåligt att det blev bra". Kom och njut av färgsprakande kostym, Händelskt tonmåleri och berättande som hämtar inspiration från kärleken till det övermaga!

 

Fri entré

Föranmäl via mail: info@trixter.se

2023 03.jpg
bottom of page