top of page

HJÄLPGALAN

En hjälpligt rolig historia

 

Text; Petra Revenue                                               

Regi; Petra Revenue/Ingvar Örner

Producent: Håkan Palm

 

 

Får man skoja om det politiska läget idag?

Om vår rädsla för att vi ska tappa kontrollen över de som kommer hit?

Om vår förvirring kring vad som händer i världen?

Vi tror det.

 

Teater Trixter presenterar

Hjälpgalan,

en hjälpligt rolig historia.

 

 

Ur GP´s recension från premiären 13 mars

"har skickligt lyckas skapa ett mikrokosmos av dagens polariserade debattklimat"

"åsikter och tankar som får tanken att både sväva,svindla och grusas"

"en belysning av människans janusansikte och hennes dråpliga, komiska försök att positionera sig" 

 

 

Teodor vill hjälpa till. Han bestämmer sig för att ordna en stödgala.

Teodors välvilliga vänner tror sig alla vara goda människor, men själv händer det att han oroar sig över sina dolda motiv.

 

Det som Teodor trodde alla tog för givet visar sig inte alls vara självklart.

Vilket krig är mest behjärtansvärt?

Var och hur gör man mest nytta?

Och vad händer när man inser att fienden kan ha en hel del gemensamt med en själv?

 

I Hjälpgalan möts 7 personer med helt olika preferenser, ideologi och musiksmak men med samma passion för att hjälpa. De kan bara inte enas om vem eller vilka som är i störst behov av stöd.

 

Kaos utbryter.

Rock 'n' roll utlovas.

 

Vi gör Hjälpgalan;

Petra Revenue som skrivit Hjälpgalan är även anktuell som Morgan Larssons nya sidekick på P4 riks morgonprogram Sondagsmorgan. Hon är en av skaparna av thrillerserien Blå Ögon som visades på Svt 2015. Hon har skrivit för radioteatern P1 och  Stadsteatern i Göteborg. När kriget kom till Partille var  2001 en stor publiksucce. Hon har även varit medförfattare på flera av Folkteaterns Cabareer, samt föreställningen Staden och Stjärnorna tillsammans med Hasse Carlsson. 2004. Petra har rest i Irak/Kurdistan under senaste året. Där hennes dramatik spelas, och samarbetet med Kurdish fine art society har  satt sin prägel på den här Hjälpgalan. Läs mer om Petra här; 
http://www.petrarevenue.n.nu/

Regidebuterar gör Ingvar Örner tilsammans med Petra Revenue , som varit skådespelare i flera av Teater Trixters mest älskade uppsättningar. Bla Man av Glas av Paul Auster, som hyllades av press och publik. Ingvar arbetar även med film och tv. Han har haft roller bla i serien Hinsehäxan. Falk-serien. Levande föda. Riverside. Mfl.

Anders Lönnbro spelar huvudrollen som Theo. Efter examen 1974 började han att arbeta med den fria gruppen Teater 5 i Göteborg. Tillsammans med kollegor kom han att forma kollektivet Kenneth Ahl som gjorde filmer som Det löser sig (1976) för TV och biograffilmen Lyftet (1978). Hela kollektivet utmärktes i hög grad av en utpräglad politisk medvetenhet och Lönnbro var från början av 1970-talet en uttalad KFML(r):are. Kenneth Ahl upphörde 1982. Man kan möjligen se hans senare roll i serien Hammarkullen (1997) som den desillusionerade radikalen Frank som en retrospektiv skrattspegel av denna era. För rollen i Lyftet erhöll han en Guldbagge 1978 för bästa manliga roll. Han är nu aktuell i tv-serien Saltön.  Mer om Anders här; 
http://www.imdb.com/name/nm0530499/

Musikerna Stefan Bellnäs och Kent Börjesson utgör grundstenarna i Rolling Stones coverbandet Stenade Rullarna, som numera har kultstatus. Förutom detta har de varit aktiva som rockmusiker på den svenska rockscenen i ett otal år. Dessa herrars närvaro på scen lovar Rock,n roll.

David Sperling Bolander påbörjade sin karriär i Larssons teater. Bland annat spelade han huvudrollen i Hamlet som var uppföljaren till succé- och prisbelönta föreställningen Medea från Mbongo.Men musiken lockade igen så han sökte individuella musiker utbildningen på Göteborgs Universitet. Han studerade bandoneón i Buenos Aires. Efter högskolan arbetade han främst som frilansmusiker, inte minst med musikgruppen Quarttango. År 2000 inledde han ett samarbete med Larssons Teaters grundare, Sören Larsson. Då under namnet Bolander & Larssons teater. Samarbete resulterade i min första enmansföreställning, "Opus 5", som blev oerhört kritikerrosad.  2001 fick den Nöjesguidens utmärkelse för bästa teater i Göteborg.  Så startade David Teater PanJál med syftet att driva egna konstnärliga idéer vidare. Och det blev ytterligare två kritikerrosade och hyllade enmansföreställningar, "The True story of Bengt Erik Olssons sista konsert"

Miran Kamala är en svensk Kurdisk skådespelare som är knuten både till teater Trixter och Kurdish fine art society.  Just nu är han aktuell på Malmö Stadsteater i uppsättningen ”I came to see you” och som fadern i tvprogrammet Ginas värld.

Karin Blixt har arbetat som regissör och manusförfattare på Teater Trixter och Tamauer i Göteborg. Hon har även bokdebuterat på Olika förlag. Hennes regidebut Ballerinan blev hyllad av press och publik och har följts av uppsättningarna Kom och hälsa, samt senast Den hemliga Ingrediensen, ett projekt om drömmar i samarbete med Petra Revenue. Hon är även aktuell med den fysiska performance föreställningen Expressions, som turnerar internationellt under 2016.

Tina Lenne är skådespelare och regissör och har samarbetat med teater Trixter många år. Hon har även setts i tvserier som Stormen och Sjätte dagen.

Björn Knutsson Har skapat musik för teater Trixter sedan starten 1990. Har även gjort musik för film och radio. Bla för Petra Revenues filmer Karaokekungen, Den bästa utsikten och Motiv. Mer om Björns musik här; 
http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=259123&iv=MOVIE

Ger Olde Monnikhof är konstnär, scenograf och arkitekt. Ursprungligen från Holland. Han gör scenografier för Teater Trixter, GEST - Gothenburg English Studio Theatre, Folkteatern, GöteborgsOperan, mm.

SPELTIDER

 

Premiär

Sön 13 mars 19.30 Utsålt 

 

Ons 23 mars 19.00 Utsålt  

Ons 30 mars 19.00 Utsålt

Ons 6 april 19.00 

Tor 7 april 19.00 

Ons 13 april 19.00 Abonnerad

Ons 20 april 19.00 

Tor 21 april 19.00 

Ons 27 april 19.00 Abonnerad

Tor 28 april 19.00 

Ons 4 maj 19.00 

Ons 11 maj 19.00 Fåtal

Tor 12 maj 19.00 Fåtal

 

Gästspel

Tor 14 april 13.00  Frölunda Kulturhus

 

 

PRIS

Pris 200 kr 

Pensionär, stud, arbetslös: 100 kr (gäller ej premiär).

 

 

LÄNGD ca 2 tim + paus

Andréegatan 13

413 27 Göteborg

 

Telefon +46 (0)31 15 90 55

E-Post: info@trixter.se

 

bottom of page