top of page
Skannad 5.jpg

ARTIST IN RESIDENCE 2023

Andréegatan 13

413 27 Göteborg

 

Telefon +46 (0)31 15 90 55

E-Post: info@trixter.se

2023 års Artist in Residence stipendiater

på Teater Trixter:

 

MAJ MÅNAD

Under vår första period av Artist in Residence på Trixter handleder Iraqi Bodies en grupp av utvalda internationella unga artister:

 

  • Milda Sutkevičiūtė, är en tvärvetenskaplig, rörelsebaserad och experimentbenägen skådespelerska från Vilnius, Litauen. Hon är utbildad skådespelare vid CISPA–Copenhagen International School of Performing Art. Hon intresserar sig för oväntade kombinationer av former och traditioner samt av att utveckla sin sinnlighet genom kreativa processer.

  • Maria Freire, är en ung blivande artist från Porto, Portugal. Hon är för närvarande baserad i Köpenhamn där hon går tredje och sista året på CISPA -Copenhagens International School of Performing Art, med syftet att ta sin BA i Contemporary Method Acting.

  • Elena Perota, är en italiensk dansare utbildad vid Dancehaus Accademia Susanna Beltrami och Dance Arts Faculty i Rom. Elena är även fotograf och intresserar sig för de visuella komponenter som kopplar samman konst med dans.

 

Syftet med sommarens residens på Trixter är att undersöka den kollektiva kroppen och relationen mellan arkaiska former av rörelse och rytm. Bland annat kommer gruppen att undersöka det antika grekiska begreppet ”prosopon”, dvs ansiktet som mask och masken som ansiktet.  Genom arbete med grekiska kör masker kommer fokus ligga på att hitta intuitiva eller kinestetiska sätt att känna av en grupps kollektiva rytm. Ett arbete som kommer att fortgå på olika platser i Göteborg och regionen under 2023.

 

WORK IN PROGRESS

Milda och Maria kommer att visa en Work-in-progress för publik samt berätta om sitt arbete den 2 juni kl 18.00

Fri entré men föranmälan krävs: info@trixter.se

JUNI MÅNAD

PA× Performing Arts Multiplied, har sin bas i Göteborg och arbetar internationellt sedan 2016 med att producera och turnera nutida dans, i nära samarbete med andra konstformer. Gruppen bildades och drivs av Kyrie Oda och Love Hellgren. De vill utveckla och arbeta vidare med sitt verk "DAG/DAY" som kommer att ha premiär i början av september i Atlanta. "DAG/DAY" är en nutida dansduett inspirerad av Dag Hammarskjölds skrift Vägmärken och i arbetet utvecklar Kyrie och hennes team en sinnlig, kroppslig, känslomässig och existentiell rörelse.

Läs mer om PA× Performing Arts Multiplied: www.p-a-x.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Kyrie Oda

 

 

WORK IN PROGRESS

PA× Performing Arts Multiplied visar en Work-in-progress för publik samt berättar om sitt arbete den 22 juni, en onsdag kl.13:00

Fri entré men föranmälan krävs: info@trixter.se

 

JULI MÅNAD

Rebecca Hoback, Enactor production, är rörelsekonstnär, artist, koreograf verksam i Nashville, Tennessee. Under sin Artis in Residence period kommer hon bland annat att arbeta med att utveckla sitt verk ”Sacral” där hon utforskar hur kvinnor blir infiltrerade av religiösa traditioner, mytologi och moderna kulturella troper. Rebecca har själv växt upp i ett puritanskt kristet hushåll i den amerikanska mellanvästern, och undersöker nu p hur den historien har format hennes relation till den egna kroppen. Genom att utforska fysisk känslomässighet, egenmakt och sensualitet vill hon motverka dessa införlivade känslo- och beteendemönster i sitt arbete.

Läs mer: www.beccahoback.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På foto: Rebecca Hoback

 

WORK IN PROGRESS

Rebecca Hoback visar en Work-in-progress för publik samt berättar om sitt arbete den 14 juli kl 18.00

Fri entré men föranmälan krävs: info@trixter.se

 

 

Tidigare ARTIST ON RESIDENCE stipendiater:

 

2020: Kristin Falksten, Aiina Aiion och Martin Nick Alexandersson

2021: Christoffer Löwenadler och Linnea Rydqvist

2022: Mia Hellberg och Marco Wihlborg

 

Projektet genomförs i samarbete med Göteborgs stad.

Kyrie kopiera.jpg
Ikon.Rebecca Hoback headshot by Andrea Behrends.jpg

Tidigare beviljade Artist in Residence på Teater Trixter:

B9073714.jpeg

MIA HELLBERG OCH MARCO WIHLBORG 

Fl.LINNEA RYDQVIST.jpg
Christoffer.jpg
ALLA WIP.jpg

KRISTIN FALKSTEN - PREKARIATET

 

AIINA AÎON - KONTINUUM.

SRSLYyours Theatre Collective, MARTIN NICK ALEXANDERSSON - EGOLAND 

bottom of page