Gästspel från Teateri i Jönköping

Den uppmärksammade pjäsen

”DET VÄRDEFULLA”

Spelas 29 april samt 2- 5 maj 2013

Pris 260.-

 

Pjäsen  ”Det Värdefulla” (Precious Little Talent) är skriven av den internationellt uppmärksammade och unga, engelska dramatikern Ella Hickson. Huvudrollen “George”, spelas av Carl Kjellgren, välkänd från ett otal roller i både film och teve. Nu spelar han en professor som bär på en stor hemlighet, en tärande sjukdom, och som har flytt hemstaden London och bosatt sig i en lägenhet i New York. Han har avsiktligt bestämt sig för att gömma sig för världen.

Hit kommer dagen före julafton hans dotter  Joey, ( Johanna Zandén), som inte känner till sin fars hemlighet. I lägenheten finns också ”Sam”, (Evgeni Leonov), Georges hemhjälp. Det är kring detta möte som pjäsens epicentrum utspelar sig.

”Det värdefulla”, är en pjäs om människors rädsla för svaghet men också om viljan att både skydda och nå varandra. Men det är också en humoristisk och oerhört stark pjäs om det hoppfulla i tillvaron.Carl Kjellgren som själv fått diagnosen Parkinsons sjukdom säger så här: Det finns ingen annan huvudroll som just nu känns mer angelägen och viktig för mig att göra än George i “Det värdefulla”.

Välkomna

Anders Wällhed

Producent

För mer  information: tel. 0705 38 74 63

Biljettbokning tel. 0708 24 17 67