KONTAKT

Andréegatan 13

413 27 Göteborg

 

Telefon +46 (0)31 15 90 55

E-Post: info@trixter.se

 

PRIS:

Se enskild arr.

 

 

 

 

 

 

 

LYSSNA! 2019

 

 

Tidligare Lyssna

2017 Lyssna vår 2017

2017 Lyssna höst 2017

2018 Lyssna genomförda

30 OKTOBER KL 19.30 - PRIDE & LIBERATION

VOUGE, PUNKING & WHACKING MED ALYSSA CHLOÉ

 

"Alyssa Chloé introduces us to the artforms of Vogue and Punking and Whacking, both styles that emerged from the Black/Latinx, gay movement as an expression of pride and liberation.  While some of its founders have disappeared due to AIDS epidemic and other causes, their contributions remain influential till this day for a new generation of artists such as Alyssa who is currently both passing the styles on and keeping the history of them alive. Join us for an evening of  vogue, punking, and ballroom with Alyssa at Teater Trixter."

 

Insläpp från kl 19.00

 

Läs mer om Alyssa och Urban Anarchy: www.urban-anarchy.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Iza Boethius 

LYSSNA! 15 Augusti

Teater Trixter öppnar hösten med en LYSSNA litteratur som heter duga:

Vi är så stolta över att en av våra absoluta favoritpoeter Kristian Lundberg kommer och läser hos oss.


KRISTIAN LUNDBERG har släppt sin senaste diktsamling, Requiem över en förlorad son, första delen i en planerad trilogi, djupt förankrad i Malmös mylla och i hans egen familjs historia. Recensionerna har varit översvallande, några skriver att det är den bästa lyrik han skrivit. Kristian har en stor produktion bakom sig och blev känd för den stora publiken med boken YARDEN, som även filmatiserats.

MORGAN LARSSON Känd radioman som hörs i Bla Christer i P3 och Kvällspasset tillsammans med Christer Lundberg och i SöndagsMorgan ger även ut böcker. Larsson debuterade 2010 som romanförfattare med boken Radhusdisco. Det opålitliga hjärtat kom ut 2014 och snart är det dags för bok nummer 3, som du alltså har en chans att lyssna på smakprov ur den 15 Augusti.

PETRA REVENUE gav ut Modersgölen tidigare i år. Hon värmer upp, eller kanske skrämmer upp publiken med en sekvens ur denna bok som handlar om feminin ondska, om förträngd vrede, om erotik och magi.

Varje säsong inbjuder vi till 5-6 LYSSNA tillfällen. Och vid varje tillfälle presenterar vi även en yngre eller debuterande konstnär.


Den 15 augusti Stella Jaskoviak Åstrand. Stella är 22 år, hon gör dokumentärfilm samt skriver.


Pamela Jaskoviak kommer att ställa ut kollage.

Första LYSSNA kommer att se ut som följer:
18.00 Vi öppnar.
18.30 Trixter hälsar välkommen och berättar om varför LYSSNA är så viktigt.
18.45 Stellas film presenteras och visas. (14 min)
19.00 Petra läser ur Modersgölen (10 min)
19.30 Morgan presenterar och läser ur sin kommande bok. (20 min)
20.00 Kristian intar scenen. (Vår huvudgäst, som får läsa så länge han vill)

 

LYSSNA! 9 OKTOBER

KL 18.00 - VERNISSAGE: MOSTLY WOMEN, FOTOKONST

Teater Trixter presenterar MARTIN MIRKO HILLS fotografier på temat MOSTLY WOMEN.

Martin Mirko Hill är översättare, född i Vancouver Canada,

utbildad formgivare på HDK, Göteborg.


VancouverMelbourneStockholmLinköpingGöteborg  

Läs mer här 

Fotograf: Martin Mirko Hill

 

KL 19.00 INTIM VISNING AV CALL ME THE PRESIDENT

Film av PETRA REVNUE, producerad av TEATER TRIXTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 dog Petra Revenues gränsöverskridande pappa Kung Knut i Thailand. Hon beskriver hur hon och hennes bror hamnade i en thairättegång:

- I samband med rättegången dök en sofistikerad kanadensisk man upp och informerade om att han var min fars advokat. Jag upptäckte snart att advokaten var dömd för dråp på sin mor i ungdomen och att han påbörjat sin yrkesbana i fängelset. Samtidigt som jag pendlade mellan öst och väst för att reda ut hur pappa påverkat mina relationer i allmänhet och till män i synnerhet, förälskade jag mig i Kent. Kent drabbades samtidigt av prostata-cancer vilket fick honom att ifrågasätta både sexualitet och identitet. CALL ME THE PRESIDENT är en förvirrad film om jakten efter en röd tråd i livet, en berättelse om 3 män som jagar extrema upplevelser men som alltid längtar efter närhet, samt ett sista försök att hitta pappas sämsta sidor inom mig själv.

PETRA HELLBERG kommer att läsa några av sina texter under kvällen. Hellberg är  barnmorska och just nu är hon verksam som sjuksköterska i livets slut. Vilket öppnar för ständigt ifrågasättande av livets mening alternativt meningslöshet och hennes poetiska betraktelser av livets slutfas är både råa och på något sätt oförstörda.Vi kör frivilligt inträde som vanligt, baren är öppen med drickbart och smörgåsar. Det känns som om det kan bli mycket folk så var där i god tid. Välkommen.

Biljett köps i dörren kvällen för arrangemanget. Frivilligt inträde.

Varmt välkomna!

Medarrangör till denna afton är Kultur i Väst, Göteborgs kommun samt ABF.