Diana Storåsen "GLASFLICKAN BLICK" 

Utställningen Glasflickans blick växte fram i samklang med pjäsen “Man av glas”

Valet av bilderna genljuder tonen i pjäsen, sökande efter en identitet.

“Att vara eller att icke vara”

Det är frågan.

Det är klyschan. Det är verkligheten, är pjäsen.

Smälta samman med; det påtvingande,

sin omgivning, det inre, intet och något.

Vara sitt namn, sitt ansikte, ansiktslös.GLASFLICKAN BLICK

Visas i Teater Trixters foajé under våren 2013 fram till 5 majDIANA STORÅSEN är född 1971, uppvuxen i Trollhättan, bosatt i Göteborg.Diana är utbildad på Islandskonsthögskola (MHI/kandidat), Konsthögskolan Valand, Högskolan för Design och Konst (HDK) och Högskolan för Fotografi och Film (HFF) mellan åren 1995- 2008.

Hon arbetar som multimedia-konstnär med fokus på fotografi video och installation.

ETT URVAL AV UTSTÄLLNINGAR:

Living Art musem, Nordens hus och Kultur huset i Reykjavik, Island, Stockholm Art Fair, Trollhättans konsthall, Vitehall Kungsbacka, KC Galleri, Kulturnatta, Göteborgs konstbienal/satelit/konstepidemin, mfl i Sverige, Hardanger Kunst Senter i Norge,  Szeged, Ungern, Fred&Di Galleri/ett pågående streetart projekt i europa.

Diana arbetar med analogt foto. Fotografierna är till en viss del iscensatta medan formen för hur de skapas i den analoga filmen söker slumpen, genom överexponering, ljusinsläpp och rörelse. Samspelet mellan viljan och det oförutsägbara.

Hennes videoverk är ett utryck för den monotona rörelsen kontra stillheten, förändring kontra det konstanta.

Utställningen blir en form av installation. Här knyts fotografierna och det lilla rummet med de 2 videoverken, ”Gunga/När jag var liten ville jag bli stor, nu när jag är stor vill jag bli liten” och ”Hoppa”, ihop av en större subtil projektion mitt i lokalen ”Ljusdans”

 

Tack Till Matton Första Långgatan 26 Göteborg